انسان‌‌‌ها معمولا فکر می‌کنند شادی یک وضعیت گذراست که طبق فاکتورهای بیرونی و شرایط زندگی می‌‌‌آید و می‌رود. اما شاد زیستن در واقع یک انتخاب تعمدی است. مهم نیست چقدر در شغلتان استرس دارید، چقدر در روابطتان دچار تعارض هستید، یا احساس فرسودگی می‌‌‌کنید. با همه اینها هنوز می‌توانید انتخاب کنید شاد باشید. علم در این راستا راهکارهایی دارد.

شادی ذهنیتی است که می‌توانید پرورش دهید

معمولا به شما گفته می‌شود اهداف جاه‌‌‌طلبانه تعیین کنید، سخت کار کنید، بیشتر پول درآورید و بعد، از دستاوردهای خود لذت ببرید. اما این خوشحالی خیلی سریع از بین می‌رود. چون شادزیستن ماندگار و واقعی را نمی‌توان با شرایط ناپایدار درست کرد. باید بدانید هدفتان چیست و ارزش‌‌‌ها و اولویت‌‌‌های شما کجا قرار دارند. وقتی هدف تضمین شود، سختی‌‌‌ها دیگر نمی‌توانند خللی در میزان شادی شما ایجاد کنند. می‌توانید این راهکارها را دنبال کنید:

اهداف خود را به یکسری عادت‌‌‌های کوچک خرد کنید. ایجاد تغییرات کوچک و تدریجی در طول زمان، می‌تواند هدف‌تان را قابل مدیریت کند و استرس آن را کم کند.

در روتین خود، ‌‌‌ عادت‌‌‌های خرد ایجاد کنید که به تدریج به شما کمک کند به هدفی که تعیین کرده‌‌‌اید دست یابید و در عین حال، احساس شادی و موفقیت بیشتری داشته باشید.

در مورد «چرایی» هدف خود شفاف باشید. مشخص کنید «چرا» هدفتان مهم است و چه ارزشی می‌تواند به زندگی شما بیاورد. این شفافیت، انگیزه و ثبات شما را بیشتر می‌کند.

به خودتان پاداش بدهید اما برای شاد شدن به آن متکی نباشید. وقتی به هدفی می‌‌‌رسید، طبیعی است که احساس پیروزی کنید. بنابراین دستاوردها را -کوچک یابزرگ – جشن بگیرید.

شادی بیشتر با انعطاف ذهنی و احساسی

راز خوش‌بین بودن، ساختن احساسات مثبت الکی نیست، بلکه ایجاد انعطاف یا شکیبایی ذهنی و احساسی است تا هر چه زودتر از بحران‌ها بیرون بیایید، از اشتباه‌‌‌ها درس بگیرید، فرصت‌‌‌های رشد را شناسایی کنید و مهارت‌‌‌های مقابله‌‌‌ای سالم را برای موانع بعدی شکل دهید. به عبارت دیگر، منظور این است که موانع را به شکلی مثبت اما صادقانه رفع و رجوع کنید. استراتژی‌‌‌هایی که برای ایجاد انعطاف‌‌‌ در خودتان می‌توانید در پیش بگیرید تا شادی پایدارتری در زندگی داشته باشید، ‌‌‌ عبارتند از:

استعدادها و رویکردهای مثبت خود را باور داشته باشید. اعتماد به نفس، به شما امکان می‌دهد تردیدها یا ناامنی‌‌‌ها را به چالش بکشید.

منعطف باشید و ناگزیر بودن تغییر را بپذیرید. بنابراین در برابر تغییر مقاومت نکنید و از آن نترسید. هر فصل جدیدی که می‌‌‌رسد، خود را با آن تطبیق دهید.

مهارت‌‌‌های عملی برای حل مشکل ایجاد کنید. وقتی یک تعارض شروع می‌شود، واکنش شتاب‌‌‌زده نداشته باشید و لیستی از روش‌های عملی و منطقی برای حل مساله درست کنید.