این روزها کسب‌وکارهای مختلفی ایجاد شده و بازار رقابت و بازاریابی حسابی داغ. فروشندگان هم از راه‌های مختلف برای فروش محصول، و جلب مشتری استفاده می کنند. در این میان کسی موفق‌تر است که خریداران را بیشتر ترغیب می‌کند و در ذهن آن‌ها ماندگارتر می‌شود. به نظر بسیاری از متخصصان حوزه بازاریابی استفاده از روش‌های آشکار و صریح برای ترغیب و متقاعدسازی خریداران نه‌تنها تأثیر مثبت ندارد بلکه برعکس آن‌ها را به خرید بی‌میل می‌کند. پس در چنین شرایطی باید از راهکارهایی برای متقاعدسازی و فروش محصول به خریدار استفاده کرد که توجه او به محصول جلب و وی متقاعد شود که برای خرید محصول همیشه به شما مراجعه کند. ما در این مطلب به ارائه شش‌تا از مهم‌ترین راهکارها برای متقاعدسازی خریداران می‌پردازیم. با استفاده از این روش‌ها هیچ خریداری مقاومت نمی‌کند و قانع می‌شود که از شما خرید کند.

مهم‌ترین راهکارهایی که هرکسی را متقاعد به خرید محصول می‌کند.

راهکار اول: عمل متقابل

عمل متقابل به بیان خیلی ساده یعنی عکس‌العمل در مقابل انجام عمل. طبق این اصل زمانی که شما برای شخصی هدیه‌ای هرچند کوچک خریداری می‌کنید تا ابد در ذهن آن فرد ماندگار می‌شوید. همین ماندگاری در ذهن هم باعث می‌شود که آن شخص در این فکر باشد که این کار زیبای شما را جبران و درازای هدیه چیزی به آن شما بدهد.

پس برای فروش محصول باید عمل متقابلی انجام دهید که در ذهن خریدار ماندگار شود.

راهکار دوم: تعهد و پایبندی

تقریباً می‌توان گفت تعهد در هر کار و هر زمینه‌ای بسیار ارزشمند است و به دنبال خودش پایبندی می‌آورد. زمانی که افراد در امور مختلف تعهد می‌دهند (به هر شکل و با هر درجه اهمیتی) بخشی از ذهنشان درگیر این کار می‌شود و همین عامل هم آن‌ها را تشویق می‌کند تا هر طور شده به تعهد خود پایبند باشند. تعهد و پایبندی به هر اموری برای سایرین هم ارزشمند است و همین اصل می‌تواند در امور بازاریابی به فروشندگان کمک و خریدار را برای خرید محصول متقاعد نماید.

راهکار سوم: دلایل اجتماعی

انسان‌ها بسیار از یکدیگر تأثیرپذیر هستند. شما کافی است کاری انجام دهید. همین عمل در دیگران هم ایجاد انگیزه برای تلاش و کار می‌کند. به بیان ساده وقتی دیگران می‌بینند که شما مشغول انجام دادن کاری هستید ترغیب می‌شوند مطابق آن کار و رفتار عمل کنند. این اصل معمولاً توسط بازاریابان موفق برای متقاعدسازی خریدار بارها استفاده می‌شود.

راهکار چهارم: اقتدار

فراموش نکنید داشتن اقتدار در هر کاری سبب می‌شود تا دیگران برای شما ارزش قائل شوند. مردم معمولاً به نظرات و حرف‌های آدم‌های دم‌دمی‌مزاج توجهی نمی‌کنند. بنابراین اگر می‌خواهید در زمینه بازاریابی و فروش محصول تأثیرگذار باشید مقتدرانه رفتار کنید. با داشتن چنین رفتاری خریدار متقاعد می‌شود که به حرف‌های شما از دل‌وجان گوش و به آن‌ها عمل کند.

راهکار پنجم: علاقه‌مندی

حتماً روزانه بارها و بارها با این اصل مواجه شده‌اید. زمانی که ما شخصی را دوست داریم و به وی علاقه‌مند هستیم بیشتر مطابق میل او رفتار می‌کنیم و سعی می‌کنیم اگر درخواستی از ما دارد آن را به بهترین وجه اجابت کنیم. همین عامل هم در ترغیب ناخودآگاه خریداران برای فروش محصول به آنها تاثیر شگرفی دارد.

راهکار ششم: کمیابی

این اصل همان اصطلاح «در نایاب، ارزش بیشتر» مادربزرگ‌هایمان است. اگر چیزی کم‌تر باشد برای فرد باارزش‌تر و مطلوب‌تر می‌شود. چنانچه انسان‌ها به این باور برسند که چیزی کم، نایاب و رو به کاهش است، آن شی برایشان مطلوب‌تر و عزیزتر می‌شود و در این فکر می‌افتند که آن را به دست بیاورند. بازاریابان و فروشندگان با استفاده از این اصل می‌توانند جرقه‌ای در ذهن خریدار ایجاد کنند و خریدار را متقاعد سازند که محصولشان نایاب است. به‌این‌ترتیب خریدار سعی می‌کند با خرید این کالای باارزش مالک آن در نایاب شود و شما هم به نتیجه ای که می خواستید یعنی فروش محصول رسیده اید.

سخن پایانی

همان‌طور که در ابتدای مطلب هم به آن اشاره کردیم هر یک از این راهکارها با تأثیر روی ناخودآگاه خریدار را مجاب می‌کند. شما هم اگر می‌خواهید در کسب‌وکار خود موفق باشید، بر انتخاب خریداران تأثیر بگذارید و اولویت‌هایشان را تغییر دهید این اصول را به‌گونه‌ای به کار ببندید که ناخودآگاه فرد را درگیر کند نه خودآگاه، زیرا در غیر این صورت اثربخشی عمل شما کمتر و کمتر می‌شود. امیدواریم رعایت این اصول به موفقیت شما کمک کند. از اینکه تا انتها با ما همراه بودید بینهایت سپاسگزاریم.

برای آگاهی و دریافت اطلاعات بیشتر کلیک کنید.